9 Ocak 2011 Pazar

Baklalı Enginar Dolma


MALZEMELER
  • 2 adet enginar
  • 200 gram iç bakla
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 4 sap taze soğan
  • 1/4 demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
HAZIRLANIŞI
Taze soğan ince ince doğranır.
İç bakla, soğan, pirinç dereotu karıştırılır.
Enginarların sapları dik durmalarını sağlayacak şekilde kesildiktikten sonra, yaprakların arası iyice yıkanır.
İç malzeme el yordamı ile yaprakların arasına doldurulur.
Tencereye konulan enginarların yarısına gelecek kadar su doldurulup, üzerlerine zeytinyağı gezdirilir.
50 dakika kadar orta ateşte pişirilir.
İsterseniz sıcak, isterseniz soğuk servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder