9 Ocak 2011 Pazar

BESAMEL SOSLU ENGİNAR DOLMA

Malzemeler:
400 gr Şeker Göğüs Bonfile
8 adet ortaboy enginar
½ su bardağı küp küp doğranmış havuç
1 su bardağı küp küp doğranmış kereviz
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı küp küp doğranmış mantar
2 su bardağı tavuk suyu (sulandırılmış bulyon da olabilir)
2 adet ortaboy domates
1 demet dereotu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
35 adet minik arpacık soğan
Karabiber, tuz
Beşamel Sos İçin:
3 kaşık un
2 kaşık tereyağı
2 su bardağı süt
3 kaşık zeytinyağı

Yapılışı
*Şeker Göğüs Bonfileyi kuşbaşı doğrayın, etleri ve arpacık soğanı ateşte öldürün. Daha sonra kuşbaşı doğranmış tüm sebzeleri ilave edin. Hepsi tencerede kısık ateşte öldürün. Et suyunu ilave edin. Kısık ateşte 10 dk pişirdikten sonra domatesleri ilave edin. İnmeye yakın şeker, tuz, karabiber ilave edin. Bu arada enginarları yarım saat kısık ateşte haşlayın.
Diğer tarafta beşamel sosu hazırlayın. Bunun için tereyağını eritin, içine un, pembeleşince de süt ilave edin. Yine bir tutam tuz ve şeker ilave edin. Piştikten sonra ince kıyılmış dereotu ilave edin. Sosu hazırlarken fırın tepsisinin altını zeytin yağıyla yağlayın. Enginarları dizin ve sebzeli karışımı üzerlerine doldurun. Beşamel sosu üzerine ilave ettikten sonra üzerlerine kaşar serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder