9 Ocak 2011 Pazar

Yaşmaklı Enginar Dolma


Süre: 40 Dakika

Malzemeler (5 Kişilik):
200 gr. kıyma 6 adet enginar 2 yemek kaşığı pirinç 1 adet kuru soğan 10 adet arpacık soğan 2 adet havuç 2 yemek kaşığı sıvıyağ Karabiber Tuz Süslemek için: Yarım demet dereotu Yarım limon
Tarif:
• Enginarın kararmaması için limonla ovalayıp tepsiye sıralayın.
• Kıyma, tavla zarı formunda doğranmış kuru soğan, pirinç, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun.
• Hazırladığınız harcı enginar çanaklarının içine doldurun.
• Yağlı kağıtla enginarı sarın.
• Fırına dayanıklı tepsiye arpacık soğan, doğranmış havuçu sıralayın.
• Enginarı da üstüne koyup, 3 burdak su ekleyin.
• 180 derecelik fırında 5 dakika pişirin.
• Dereotuyla süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder