9 Ocak 2011 Pazar

Piliçli Enginar Dolma

Malzemesi
6 adet enginar
■ 2 çorba kaşığı margarin
500 gram kemiksiz tavuk eti
■ 20 adet arpacık soğanı
1 adet limonun suyu
■ 1 tatlı kaşığı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı su
■ 1 demet dereotu
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
Hazırlanışı
Soğanları soyup, yemeklik doğrayın. Küçük bir tencerede margarini hafifçe kızdırın. Etleri ilave edin. 3 dakika kavurup, soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleştiğinde unu ve salçayı koyup, karıştırın. Bu arada temizlenmiş enginarları 20 dakika pişirin. Süzüp, bir servis tabağına dizin, içine tavuklu harcı doldurun. Domates ve kıyılmış dereotuyla süsleyerek, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder