9 Ocak 2011 Pazar

Peynirli Enginar Dolma

Peynirli Enginar Dolması



Malzemeler:
  • 5 Adet Enginar
  • 2 Su Bardağı Eski Kaşarpeynir
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Avuç Ekmek İçi
  • 1 Adet Taze Soğan
  • 1 Avuç Kıyılmış Maydanoz
  • 1 Avuç Dereotu
  • Yeteri kadar Karabiber
  • 2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
  • Çeyrek Limon
Yapılışı:
Enginarları kaynar su dolu tencereye koyun. Üzerine çeyrek limonu sıkın ve kabuğunu tencerenin içine atın.
Enginarlar yumuşayana kadar 25-30 dakika orta ateşte haşlayın. Bıçak saplayarak yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edin.
Haşlanan enginarları süzdürün ve üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Bir fırın kabına enginarları yerleştirin.
Ayrı bir kapta peyniri, yumurtayı, ekmek içini, yeşillikleri ve zeytinyağını karıştırın. Karabiberle tatlandırın.
Peynirli karışımı beşe bölün ve elinizle top şekli vererek, enginarların çanak kısmına yerleştirin.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yaparken, üzerine deniz tuzu ve limon kabuğu serpiştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder