9 Ocak 2011 Pazar

Zeytinyağlı Konserve Enginar Dolma

Malzemeler: 5 konserve enginar, 150 gr arpacık soğan, 3 patates, 2 havuç, 2 çorba kaşığı un, 1.5 su bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 limonun suyu, 1 su bardağı su, 1 demet dereotu, Tuz

Yapılışı:
Havuçları temizleyip uzunlamasına dörde kesin. Verev biçimi doğrayın. Arpacık soğanları soyun, patatesleri soyup küçük küp doğrayın. Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, soğân, havuç ve patatesleri ilave edin, soteleyin. Kalan zeytinyağını, tuz, şeker, un, yarım limon suyu ve 1 bardak suyla karıştırın.
Enginarların içini sebzeyle doldurup, bir tencereye dizin. Üzerine zeytinyağı karışımını döküp deretotu serpiştirin, orta ateşte 15 dakika pişirin, soğutup, servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder