9 Ocak 2011 Pazar

Mantarlı Enginar Dolma

Malzemeler
4 adet enginar
12 adet taze kültür ya da kestane mantarı
1 adet domates
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet patlıcan
1 adet kırmızı biber
1 adet dolma biber
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Su
Yarım limon suyu

Yapılışı
Enginarları bir tencerenin içerisine koyuyoruz. Üzerine enginarların üstüne çıkacak kadar su ilave ediyoruz. Tuz, şeker bir iki damla limon suyu ilave edip enginarları pişmeye bırakıyoruz. Pişen enginarları soğutuyoruz. Diğer tarafta mantarları doğruyoruz. Tavanın içerisine zeytinyağı koyuyoruz. Üzerine mantarları ilave ediyoruz biraz kavrulunca soğanı, sarımsağı ilave ediyoruz. Sonra kabuğu soyulmuş küp doğranmış domatesleri ilave ediyoruz. Tuz, karabiber, kekik ilave edip ocağın altını kapatıyoruz. Enginarları fırın kabının içine alıyoruz. Enginarların içlerini mantarlı harçla dolduruyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz. Fırın kabının içine enginarları pişirdiğimiz suyumuzdan bir iki kepçe koyuyoruz, dibinin tutmaması için. 150 derece fırında 10-15 dakika pişiriyoruz. Diğer tarafta patlıcanları kabuklu olarak verev verev (yan Yan) doğruyoruz. Kırmızı ve yeşil dolmalık biberi dörde bölün. Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber serpip karıştırıyoruz. Hepsini ızgarada kızartıyoruz. Servis tabağına birer ikişer koyuyoruz. Enginar dolmalarımızı fırından çıkartıp biberlerin üzerine koyuyoruz. İstenirse üzerine ince doğranmış maydanoz ve dereotu serpin. Servise hazır hale geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder