9 Ocak 2011 Pazar

Kuzu Etli Enginar Dolma

Malzeme
6 adet büyük enginar göbeği (Ayıklanmış)
100 gr. Bizim Paket Margarin
2 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
1 kg. kuzu eti (Küçük kuşbaşı)
2 çorba kasığı Bizim Mutfak Un
Tuz
2 adet domates (Kabuğu soyulup kare doğranmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı fesleğen
1 adet limonun suyu
½ çay kaşığı Hint biberi
Hazırlanışı
Enginarın Hazırlanışı:
Enginarları yıkayıp bir tencereye koyun.
Üzerini kapatacak kadar su limon suyu ve tuz koyup pişmeye bırakın.
Etin Hazırlanışı:
Bir tavaya margarinin yarısını soğanı etleri koyup karıştırın.
Tuzu karabiberi fesleğeni koyup bir kavurma gibi suyunu çektirin. Domatesi ilave edip karıştırın ve ateşten alın.
Pişmiş olan enginarların içine taksim edin. Düz bir fırın kabına yerleştirin. Üzerlerini domates ve biberle süsleyip sosu gezdirin.
10 dakika sıcak fırında pişirdikten sonra servis tabağına yerleştirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder