Taze Enginar Dolması için malzemeler
- 4 adet enginar
- 150 gram kıyma
- 3 çorba kaşığı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 2 çorba kaşığı salça
- 1 tutam maydanoz
- Mısırözü yağı
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Su
Taze Enginar Dolması yemek tarifi
Karıştırma kabına pirinci, 150 gram kıymayı salçayı ve ince kesilmiş maydonozu ilave edip karıştırın. Tencereye sıvıyağı alıp üzerine 1 çorba kaşığı salçayı ekleyin.Üzerine bir miktar su ilave ederek bir sos elde edin. Enginarların içlerini temizleyip iç harçtan ilave edin. Üzerine 1 dilim domates ile kapatın.
Tencereye enginarları yerleştirin. Üzerine yağlı kağıt ile kapatıp taze enginar dolmasını pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder