9 Ocak 2011 Pazar

Taze Enginar Dolma

Taze Enginar Dolması için malzemeler

  • 4 adet enginar
  • 150 gram kıyma
  • 3 çorba kaşığı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 1 tutam maydanoz
  • Mısırözü yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Su

Taze Enginar Dolması yemek tarifi

Karıştırma kabına pirinci, 150 gram kıymayı salçayı ve ince kesilmiş maydonozu ilave edip karıştırın. Tencereye sıvıyağı alıp üzerine 1 çorba kaşığı salçayı ekleyin.
Üzerine bir miktar su ilave ederek bir sos elde edin. Enginarların içlerini temizleyip iç harçtan ilave edin. Üzerine 1 dilim domates ile kapatın.
Tencereye enginarları yerleştirin. Üzerine yağlı kağıt ile kapatıp taze enginar dolmasını pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder